martes, 30 de noviembre de 2010

VISITA A L'URUGUAI

amb Daniel Pissano


Vaig ser a l'Uruguai per coneixer més d'aprop aquest pais abans de començar a treballar-hi.
Es un pais reialment diferent als que coneixia del continent americà.
Les sorpreses t'acompanyan al llarg dels dies que passes allà. Per una part el caracter de la gent es amable i franca i el paisatge podria correspondre a alguna àrea d'Europa.
 Ells defineixen el seu pais com a " extensión de paisaje verde y levemente ondulado". Es cert, el verd està sempre present, no hi ha zones de montanya i la població total es de uns tres milions de persones, això si mes de 25 milions de caps de bestiar.La meitat de la gent viu a Montevideo i voltants, això pot donar una idea de la buidor de la resta de territori. Conviuen els més moders cotxes amb gent que encara va a cavall o carro. Les granjes més modernes amb modus de viure de fa més d'un segle.
El menjar es fàcil d'aprendre: carn, carn a la parrilla i per acabar, més carn. Com a molt acompanyada per verdures i fruita també a la parrilla.
La beguda: Vi negre bàsicament de Tannat. Ara la major part dels cellers fan "cortes" amb altres varietats per pulir aquesta bèstia indomable que és el Tannat. La varietat blanca que tenen com a pròpia es el Torrontés, també utilitzat a l'Argentina.
Vaig passar tres dies a casa de Fabiana Bracco i la seva familia: Edison Agustin i Victòria.
Vaig coneixer el celler dels seus pares: Bracco Bosca on estam planificant una intervenció experimental amb la varietat tannat ( com no pot ser d'una altra manera).
 Fabiana és gerent d'exportació de un dels cellers insignes del país: Pisano y bona amiga nostra.
Visitar el celler de Pisano es fer el recorregut d'una familia que els seu avi va arribar de Liguria amb les mans damunt el cap i que més tard fundaria aquest celler, el fill seu, pare dels actuals gestors, va morir fa dues setmanes i el dol es palpava a totes les persones de l'organització.
Va ser una experiencia molt maca d'amistat i complicitats en la manera d'entendre aquesta nostra feina.
Gustavo es el que més directament s'aplica en les feines de celler, Eduardo, te el privilegi de viure enmig de les vinyes.
Daniel, es el que més coneixia d'anteriors trobades fa el paper de patriarca i autèntica ànima de Pisano.
Ells ens han posat a la mà l'estructura perque els nostres vins siguin present d'aquí a uns mesos a l'Uruguai.

Vull agraïr-los a tots ells i també a Fabian ( soci de Fabiana) les atencions que ens han dispensat i desitjar-lis tota la sort que esmereixen.

D'aquí vaig a Panamà a retrobar-me amb els nostres ambaixadors, amics, clients etc...

No hay comentarios:

Publicar un comentario